All-risk verzekering

All-risk scooter verzekering

De premie van de All Risk verzekering is daarom de hoogste van de drie soorten scooter verzekeringen. Vaak heeft deze verzekering ook een eigen risico. Dit houdt in dat je bij eventuele schade een vast bedrag zelf moet betalen.

Wat is een All-risk verzekering?

Met deze verzekering ben je verzekerd voor alle schade aan een ander. Maar ook schade aan je eigen scooter of bromfiets. De allrisk verzekering dekt vrijwel alle risico’s die je met je scooter loopt. Zowel in als buiten het verkeer. Zelfs wanneer de schade je eigen schuld is. Ook schade aan helm, kleding en bagage is verzekerd. Vaak is er een maximaal bedrag dat per persoon kan worden uitgekeerd bij een ongeval of andere schade. In veel gevallen is deze verzekering alleen mogelijk bij scooters en bromfietsen met een hoge aanschafwaarde.

Wat is gedekt bij een All-risk verzekering?

Bij All-risk verzekering voor scooters is alles gedekt wat ook valt binnen de dekking van een WA Beperkt Casco scooterverzekering. Ook schade veroorzaakt door een aanrijding, slippen of te water raken valt onder deze dekking.  Zelfs vandalisme valt onder de dekking van deze verzekering.

Wat is niet gedekt bij een All-risk Casco verzekering?

De dekking van een All-risk verzekering lijkt geen beperkingen te kennen. Maar ook deze verzekeringen heeft een aantal uitzonderingen waarbij de schade niet wordt uitgekeerd. Bij diefstal van je scooter wanneer je deze niet op slot hebt gezet. Of wanneer deze wel op slot staat, maar met een slot dat niet is goedgekeurd door de Stichting ART.  En wanneer de bestuurder van de scooter jonger is dan de leeftijdscategorie waarvoor je premie betaalt. Bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Alle uitsluitingen zijn terug te lezen in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.