Archives

Univé scooterverzekering

Univé is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag.

Met ruim 110 winkels zit Univé altijd in de buurt. Univé bestaat ruim 225 jaar en heeft 2 hoofdvestigingen. Een vestiging in Zwolle en een vestiging in Assen. Univé heeft ruim 2700 medewerkers en 1,6 miljoen klanten.

Voordelen scooterverzekering Univé

Een overzicht:

50% no-claimkorting

Je krijgt direct 50% no-claimkorting, ook als je nog geen schadevrije jaren hebt. Je kunt meer korting verdienen door schadevrij te rijden. 

75% no-claimkorting

Elk jaar dat je zonder schade rijdt zorgt voor meer korting. Dit telt op tot maar liefst 75%. Wanneer je 14 jaar of meer schadevrij rijdt,  dan heeft schade geen gevolgen voor je korting. 

Aanschafwaarderegeling

Heb je je scooter minder dan 1 jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kun je kiezen voor één jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het eerste jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. 

Goed in klantcontact

Met een 7,9 scoort Univé hoog op het gebied van contact met klanten. Als regionaal gewortelde coöperatie staan ze dichtbij hun klanten. Fysiek met alle regionale winkels. Maar ook via telefoon, WhatsApp, e-mail, live chat en social mediakanalen staan ze klanten zo persoonlijk mogelijk te woord.

Inshared scooterverzekering

InShared is als verzekeraar bekend geworden door de jaarbeloning die ze aan haar klanten terugbetaald. De uitkering is afhankelijk van de hoogte van het bedrag aan schadeclaims van alle klanten bij elkaar.

De verzekeraar InShared is opgericht 2009. InShared is een handelsnaam van Achmea Schadeverzekeringen N.V. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leusden.

Voordelen verzekering InShared

Voordelen van de InShared scooterverzekering:

Accessoires meeverzekerd

Wanneer je scooter veel accessoires heeft, kun je deze makkelijk meeverzekeren. Ook je helm is dan meeverzekerd.

Je kunt je verzekering elke dag opzeggen

Je kunt je verzekering altijd opzeggen. Als je nog geld tegoed hebt, wordt dat op je rekening teruggestort.

Vervangend vervoer

Wanneer je scooter onbruikbaar is geworden door een ongeluk, krijg je een schadevergoeding van € 40,-. Met dit bedrag kun je de bus of trein nemen.

Dit is alleen bij de All-Risk dekking.

De jaarbeloning van InShared

Al sinds de oprichting communiceert InShared met de slogan ‘we all benefit’.

De verzekeraar onderscheidt zich van andere verzekeraars door een jaarbeloning uit te keren aan haar klanten. Deze jaarbeloning wordt alleen uitgekeerd indien er minder schade wordt geclaimd dan klanten hebben gemaakt. De verzekeraar neemt 20% van de inkomsten om het bedrijf te runnen.

Als we samen schade voorkomen en de kosten laag houden, dan blijven verzekeringen betaalbaar én houden we geld over voor de Jaarbeloning. We all benefit.

InShared

Centraal Beheer scooterverzekering

Centraal Beheer is als verzekeraar bekend geworden met de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’. Het bedrijf bestaat al sinds 1909 en het hoofdkantoor verhuisde in 1972 naar Apeldoorn

Centraal Beheer is een verzekeringsbedrijf dat deel uitmaakt van het Achmea-concern. Na een reorganisatie eind jaren negentig is Centraal Beheer formeel geen bedrijf meer, maar een merk.

Voordelen verzekering Centraal Beheer

Een overzicht van de voordelen bij Centraal Beheer:

Hulp bij pech in Nederland

Krijg je pech met je scooter of bromfiets? Dan wordt je voertuig gerepareerd. En als dat niet lukt, dan wordt er vervangend vervoer geregeld. Dag en nacht. Wie er ook in of op het voertuig rijdt. Zelfs als je pech krijgt voor je huis.

Aanschafwaarde tot 1 jaar

Tot 1 jaar na aankoop krijg je de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal. Dit geldt alleen bij WA+ Beperkt Casco en All Risk.

Helm en accessoires standaard meeverzekerd

Dit geldt alleen bij WA+ Beperkt Casco en All Risk.

Bromfietsverzekering

Bij Centraal Beheer heeft een scooterverzekering een ‘Bromfietsverzekering’.

De Bromfietsverzekering is voor voertuigen tot 50cc met een bromfietskenteken of snorfietskenteken. Dus ook voor een scooter.

Soorten verzekeringen voor je scooter

Bij Centraal Beheer heb je de keuze uit 3 verzekeringen: WAWA+ Beperkt Casco of All Risk dekking.

Elke verzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. De verzekeringen hebben standaard een eigen risico van € 150,- .

Je kunt de premie aanpassen door te kiezen voor eigen risico van € 0,- of € 300,-.

HEMA scooterverzekering

Met een goedkope scooter verzekering van HEMA is jouw scooter goed verzekerd. Geen ingewikkelde voorwaarden, maar een duidelijk verhaal en standaard een goede WA-dekking.

HEMA is in 2005 begonnen met het aanbieden van verzekeringen. Tot 2011 deed men dit in samenwerking met verzekeraar AON. Sinds 2011 werkt HEMA samen met Achmea.

Voordelen verzekering HEMA

Een overzicht van de voordelen van de HEMA scooterverzekering:

Rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp

Met de aanvullende rechtsbijstandverzekering bij onze scooterverzekering krijg je juridische hulp vergoed. Strafzaken na een aanrijding met jouw scooter vallen ook onder deze aanvullende dekking scooterverzekering.

Ongevallenverzekering opzittenden

Deze aanvullende dekking scooter verzekering keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Jij en je passagier zijn bij blijvende invaliditeit verzekerd. Ook zorgt deze dekking voor nabestaanden. Bij overlijden ontvangen zij een bedrag.

Duidelijke voorwaarden

HEMA houdt van helderheid. De verzekeringen zijn duidelijk en de voorwaarden zijn geschreven in gewone-mensentaal. En je betaalt nooit te veel. Dus ook niet voor je basisdekking scooterverzekering.

Laag eigen risico

Het eigen risico houden we eveneens laag. Bij schade of diefstal betaal je slecht 10% eigen risico over het schadebedrag. Met een minimumbedrag van € 150 per schade. 

Aanvullende dekkingen

Mogelijke aanvullende verzekeringen op je scooterverzekering van HEMA:

  • Diefstal en/of Joyriding 
  • Brand, storm en/of hagel schade
  • Accessoires 

Premie en kosten

  • Vanaf € 3,03 euro per maand
  • Afsluitkosten polis:  € 9,68
  • Schade bij of aan anderen: verzekering

Betalen kan alleen maandelijks via automatische incasso.

Eigen risico

  • Eigen risico WA: € 0,00
  • Eigen risico WA Plus: € 0,00
  • Eigen risico van de allriskverzekering (WA + volledig casco): € 200 per gebeurtenis.