WA-plus verzekering

WA plus scooter verzekering

Zo vergoedt een Beperkt Casco verzekering onder andere schade bij brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren. Je bent niet verzekerd voor schade die je zelf aan je scooter of bromfiets hebt veroorzaakt. Die dekking valt alleen onder een WA Casco of All Risk verzekering.

Wat is een WA Beperkt Casco verzekering?

Een WA Beperkt Casco wordt ook wel een WA Plus of WA Extra genoemd. Dit verschilt per verzekeraar. Een WA Beperkt Casco verzekering is een samenstelling tussen de WA Verzekering met de extra Beperkt Casco dekking. Hierbij ontvang een uitgebreidere dekking.

Is je scooter niet meer splinternieuw, maar heeft deze wel nog een hoge waarde? Dan is een WA Beperkt Casco waarschijnlijk een goede keuze. Met deze scooter verzekering ben je net wat beter verzekerd dan met alleen een WA verzekering. Hiervoor betaal je dan wel een hogere premie dan voor een WA Verzekering.

Wat is gedekt bij een WA Beperkt Casco verzekering?

Bij WA Plus verzekering voor scooters is alles gedekt wat ook valt binnen de dekking van een verplichte WA scooterverzekering. Wanneer je kiest voor een WA Plus verzekering bent je extra verzekerd voor de volgende zaken:

  • Schade aan je eigen scooter
  • Diefstal, inbraak en joyriding
  • Schade veroorzaakt aan anderen of bezittingen van anderen
  • Natuurrampen, zoals storm en hagel
  • Botsing met loslopende dieren of vogels
  • Brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag

Wat is niet gedekt bij een WA Beperkt Casco verzekering?

Een WA Beperkt Casco verzekering een stuk uitgebreider dan de basis WA verzekering. Maar ook deze verzekering kent zijn beperkingen. Schade veroorzaakt door vandalisme valt niet onder de dekking van deze verzekering. Ook is een aanrijding, slippen of te water raken uitgesloten van dekking. Voor dekking van deze schade kun je kiezen voor een All Risk verzekering (Volledig casco).

Leave a Reply

Your email address will not be published.