Hoe koop ik een tweedehands scooter?

Een tweedehands scooter is vaak voordeliger in de aanschaf, maar je loopt met deze aankoop wel meer risico. Zeker wanneer je de scooter koopt van een particulier. Als je goed let op een aantal zaken, kun je toch een goede deal maken.

Wanneer je kiest voor het kopen van een gebruikte scooter kun je veel geld besparen. Maar als je pech hebt, kan het je meer geld kosten dan je vooraf had bedacht.

Voordelen tweedehands scooter

Het belangrijkste voordeel van een tweedehands scooter is uiteraard de prijs. Het prijsvoordeel kan oplopen tot meer dan de helft van de nieuwprijs. Er zijn uiteraard ook nadelen. De nadelen zijn ook afhankelijk of je de scooter koopt van een bedrijf of een particulier. 

Een occasion scooter of occasion is een tweedehands scooter die te koop staat. Voor deze scooter is dan al eerder een kentekenbewijs afgegeven aan een eerdere eigenaar. Een occasion is dus gewoon een ander woord voor een tweedehands scooter.

Gebruikte scooter kopen van een bedrijf

Het kopen van een tweedehands scooter van een bedrijf heeft voordelen. Je kunt op locatie vaak meerdere scooters bekijken en vergelijken.  Een ander voordeel is dat je een wettelijke garantie hebt op de aankoop van je scooter. Je mag er vanuit gaan dat elke scooter is nagekeken en dat de scooter technisch is onderhouden. Het is het verstandig om je scooter te laten keuren door een ander bedrijf.

Gebruikte scooter kopen van een particulier

Koop je een gebruikte scooter van een particulier, dan is de prijs vaak nog lager. Een ander voordeel is dat wanneer je tot een deal komt, je de scooter vaak meteen mee kunt nemen. Maar er zijn ook nadelen. Je loopt een risico dat je niet krijgt waar je voor hebt betaald.

Wanneer je een tweedehands scooter koopt van een particulier zit er garantie op tot de deur. Zo kun je thuiskomen met je gekochte scooter, maar blijkt als snel dat er veel verborgen gebreken zijn. Je weet niet hoe de vorige eigenaar de scooter heeft gebruikt en onderhouden. In het ergste geval kun je worden opgelicht. Met als resultaat dat je al je geld kwijt bent.

Tweedehands scooter online kopen

Voor het vinden van een goede gebruikte scooter kun je online terecht op verschillende platformen. De meest gebruikte platformen zijn Marktplaats en scooterplaats.nl, maar er zijn ook alternatieven. Bij deze online handelsplatformen  vindt je vooral particulieren met gebruikte scooters.

Gebruik de mogelijkheden om te filteren

Advertenties die te mooi zijn om waar te zijn kun je negeren. De meeste scooterrijders rijden 2.000 tot 5.000 kilometer per jaar. Een scooter uit 2010 met een kilometerstand van 5.000 km is niet realistisch. 

Let er ook goed op dat de adverteerder betrouwbaar is. Wil een verkoper niet afspreken bij zijn huis? Dan is dat alvast een rode vlag.

Biedt alleen bij oprechte interesse

Het is verstandig om bij je zoektocht naar een scooter stapsgewijs te werk te gaan. Wat je vooral niet moet doen, is zomaar bieden op elke advertentie die je aanspreekt. Begin met onderzoeken naar wat je precies wilt. Dit voorkomt irritatie bij verkopers en je zult sneller de scooter vinden waar je naar op zoek bent. Doe dus alleen een bod op een scooter wanneer je echt interesse hebt met voldoende voorkennis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.